Slavnostní zahájení – Architektka: Pojďte si se mnou představovat! 2

Dne 18. 1. 2015 jsme se jako dobrovolníci v rámci projektu Plzeň Evropské hlavní město kultury 2015 rozhodli vydat na procházku jednou z částí Plzně, neboť jsme zatoužili poznat historii našeho města.

A jak procházka vlastně probíhala? Všichni jsme se sešli v 14:30 u Plovárny v Doudlevecké ulici. Vybraly se vstupenky, dobrovolníci si oblékli své vesty a procházka mohla začít. Nejdříve jsme se dozvěděli něco o plovárně od architektky Martiny, která po celou dobu byla naší průvodkyní. Poté jsme se přesunuli o pár metrů dál k bývalé ZOO. Musíme přiznat, že i přesto, že jsme Plzeňáci, o této zahradě jsme neměli ani tušení. Dále jsme se přesunuli k Depu a také k Papírně, kde dříve bývala továrna na výrobu papíru a cukrovar. Potom jsme se zastavili U Ježíška, odkud v den slavnostního zahájení vyrážel jeden z průvodů. Neopomenuli jsme ani bývalý Dům Hrůzy, z kterého je nyní parkoviště polikliniky. Vyjádřil se k tomu i pan Petr, který byl spoluúčastníkem petice proti zbourání kulturního domu. Potěšily nás reakce účastníků procházky, kteří se nebáli zeptat na cokoliv ohledně plánovaného obchodního centra. Příjemným překvapením na závěr procházky byla návštěva bývalých městských lázní na Anglickém nábřeží, místo kterých je teď paintballová aréna. Mnoho z účastníků procházky mělo tedy možnost zavzpomínat na své mládí, kdy se zde většina z nich učila plavat.

I přes nepříznivé počasí byla účast hojná – kolem 100 lidí, mezi kterými byl i Angličan! Procházka trvala cca 2 hodiny a všichni jsme si z ní odnesli plno příjemných zážitků.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *