Premiéra hry „Sám mezi lidmi“

1.3. 2015 se odehrála v KD Peklo premiéra hry „Sám mezi lidmi“, kdy nám cizinci, kteří žijí již delší dobu v České Republice, vypráví svůj příběh – o svém dětství, jak a proč se přestěhovali do Plzně, co tady dělají a jak se jim tady líbí. Ukázali nám, jak je těžké žít v jiné zemi, naučit se jinému jazyku a to, jak jim Plzeň přirostla k srdci.

Hned od začátku v sále panovala přátelská atmosféra. Celé představení bylo provázeno humorem, pravdivými příběhy a skvělými výkony herců. Úžasné bylo, jak dokázali ztvárnit auto, autobus nebo kolo z ochranných krytů a trubek. Bylo to velice originální. Stejně jako na začátku, tak i na konci byla ve vzduchu velice příjemná atmosféra. To když přišli do hlediště a začali si s diváky podávat ruce a představovat se. Hra byla více otevřenější a přátelštější než představení v profesionálních divadlech.

Podělili se s námi o svoje životní příběhy. Všech 8 herců až na jednoho Čecha pocházelo z Ukrajiny, Běloruska a Ruska. Ukázali nám, jak se žije u nich doma a co je podle nich tady jiné než na východě. U každého z nich to bylo jiné – někomu se líbila kreativita Plzeňanů, jinému zase životní a módní styl v Plzni.

Na otázku, jestli chtějí v Plzni zůstat nebo půjdou ještě dál, nikdo neodpověděl jasně. Nikdo z nich přesně ještě neví.

Můj osobní názor: Než jsem šla do Pekla, nevěděla jsem, co mám čekat. První překvapení pro mě bylo, že režisérka celého představení je Blanka Josephová- Luňáková. Její představení se mi vždycky moc líbila a to, že dokázala za pár měsíců vytvořit něco takového a připravit herce, kteří předtím byli téměř bez hereckých zkušeností – to je podle mě úžasné. Tím získala paní režisérka můj obdiv. Celý večer byl skvěle organizovaný. Po představení jsme se šli podívat na film o přípravě hry a mohli jsme ochutnat např. bramboráky a kaviár.

One thought on “Premiéra hry „Sám mezi lidmi“

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *