Biograf Láska uvádí Svatomartinské letní kino

Je příjemný teplý letní večer. Sedíte na dece pod korunami stromů pod klenoucím se hvězdným nebem. Teplý vánek vám čechrá vlasy, stejně jako doušek vína čechrá vaši duši. Po tomto prvním doušku cítíte, jak se víno rozlévá do vašich nejzazších částí těla, jak vám proudí v krvi a dostavuje se blažený pocit. Po stráni se rozléhají hlasy z letního kina a vy, tak jako všichni ostatní okolo vás, jste součástí toho letního večerního čarovného času. Musíte procítit, abyste pochopili…

Ti z vás, kteří jste si chtěli navodit pocit nostalgie z letního večera, jste měli příležitost ve středu 11. listopadu. V prostorách Depa se konalo letní kino s ochutnávkou převážně Svatomartinských vín z největší vinařské obce Velkých Bílovic. Tato vína jsou ovocitá, charakteristická svou svěžestí, mladostí. Zralá pouze několik týdnů. Svatomartinská vína můžete poznat podle typické etikety s logem svatého Martina na bílém koni. Mezi taková vína lze podle www.wineofczechrepublic.cz zařadit bílá vína typu Müller Thurgau, Veltlínské červené rané a Muškát moravský. Červená vína zastupuje Modrý Portugal a Svatovavřinecké. A růžová vína, klaret reprezentují Modrý Portugal, Zweigeltrebe a Svatovavřinecké.

Po výběru Svatovavřineckého rosé, Mülleru Thurgau a jejich koštu jsme se usadili. Před filmem předcházel „filmovovínový“ kvíz, jehož hlavní a jedinou cenou při výhře bylo víno dle vlastního výběru. Pak už jsme se zahalili do tmy a nechali se pohltit filmovým dějem opět tematicky zaměřeným na víno.

Večer to byl velice příjemně strávený v komorní společnosti vyznavačů dobrého vína.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *